2012.04.19. 10:30
Gombás serpenyős burgonya
Munkába menet előtt szintén nem sok időnk van főzőcskézni, így ez a recept is egy gyors variáció lesz, ami közben még készülődni is jut idő.
2 személyre:
- 250 gramm gomba /bármilyen/
- fél kg burgonya /én az apró szemű fajtákat szeretem ehhez az ételhez, mivel karikákra szoktam darabolni, így sokkal csinibb/
- kakukkfű
- só, fehér bors
Először olajon megpirítjuk a megtisztított, negyedekre darabolt gombákat egy csapott teáskanál kakukkfűvel. Közben a burgonyát is meghámozzuk és karikákra szeleteljük. Egy másik serpenyőbe is olajat öntünk (nem kell sok) beletesszük a burgonyát, megsózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük az egészet majd lefedjük egy fedővel. Néhány percenként átkevergetjük, hogy ne ragadjon le csak szépen megpiruljon az alja. Ha kész, hozzáadjuk a gombát és friss petrezselyemzöldet aprítunk a tetejére.
Egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.