kavelilla 2012.05.11. 22:00

Guacamole

A guacamole egy Közép-amerikai, mexikói, kubai eredetű pikáns szósz. Neve is az azték 'áhuacamolli' szóból származik, melynek szó szerinti fordítása 'áhuacatl'-avokádó + 'molli'-szósz. Tortilla chips-szel remek rágcsálnivaló egy filmhez vagy a Megasztár elé :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

- 2 érett avokádó (kicsit tudd benyomni)

- fél lilahagyma

- 1 csokor koriander levél (vagy petrezselyem)

- fél lime 

- 1 paradicsom

- chili, só, bors

Az avokádókat félbevágjuk, meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk majd egy magas falú tálba kockázzuk őket. A lilahagymát és a koriandert is felaprítjuk és az avokádóhoz adjuk. Ráfacsarjuk a lime levét, majd ízlés szerint több vagy kevesebb chilit szórunk bele. Ha egész chilivel dolgozunk, vágjuk ki az ereket és szórjuk ki a magokat. A chili paprikának számos fajtája ismert, ezeket váltogatva fokozhatjuk a csípősséget. A paradicsom aljára vágjunk X-et és dobjuk lobogó vízbe. Egy perc elteltével kapjuk is ki és tegyük át jéghideg vízbe. Így könnyedén lehúzhatjuk a héját, de nem is fő meg a paradicsom. Ezután vágjuk fel 4-8 gerezdre és magozzuk is ki. Vágjuk kisebb darabokra és adjuk a többi összetevőhöz. Szórjunk még sót, borsot bele majd egy botmixerrel dolgozzuk át az egészet. Én szeretem egészen krémesre összeturmixolni, de sokan darabosabban kedvelik. Tortillával vagy tortilla chips-szel kínáljuk.

Buen provecho!

A bejegyzés trackback címe:

https://blondiekitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr574501731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása