2012.04.20. 09:41
Rizskoch mojito habbal
Jelenlegi nagy favoritom a rizskoch, amit fincsi mojito habbal párosítok. Azért is szeretem, mert egyszerre édes és frissítően könnyű.
Hozzávalók:
- 12 dkg rizs
- fél liter tej
- 1 dl víz
- 2 egész tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 kávéskanál liszt és egy pici sütőpor vagy szódabikarbóna
- 2 dkg vaj
- vaníliás cukor
a habhoz:
- egy doboz habtejszín 200-250 ml (ehhez pláne ajánlom a hulalát, a citromlé miatt!)
- 1 citrom
- friss mentalevelek
/esetleg mazsolával vagy kókuszreszelékkel még jobban feldobhatod/
Először a rizsből fél liter tejjel és egy deci vízzel tejberizst főzünk. Miután levettük a tűzről belereszeljük a citrom héját, (most tehetünk bele mazsolát vagy kókuszt is) jól átkevergetjük majd hagyjuk puhulni és kihűlni. A tojások sárgáját a cukorral (én legutóbb édesítővel készítettem, úgy sem lett rossz az állaga ;) és vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt tejberizst, a lisztet, a sütőport majd óvatosan a habbá vert tojásfehérjét. Az állagának lazának kell lennie, ne essen össze a tojásfehérje. Többféle formában süthetjük; egy kisebb tepsiben vagy muffin formában is nagyon jól tud kinézni (így az adagok is meg vannak oldva). Lassú tűznél sütjük.
Amíg a rizskoch sül, elkészítjük a mojito habot. A habtejszínhez hozzáadjuk a citrom felének levét. (egy egész citrom levét 500 ml tejszínhez adnám) Ezután 3-4 ág menta leveleit felaprítjuk (mint a petrezselymet) és ezt is beledobjuk a tejszínbe, amit végül kemény tejszínhabbá felverünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!
A bejegyzés trackback címe:
https://blondiekitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr604462502
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.