Jelenlegi nagy favoritom a rizskoch, amit fincsi mojito habbal párosítok. Azért is szeretem, mert egyszerre édes és frissítően könnyű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

- 12 dkg rizs

- fél liter tej

- 1 dl víz

- 2 egész tojás
 
- 10 dkg porcukor
 
- 1 kávéskanál liszt és egy pici sütőpor vagy szódabikarbóna 
 
- 2 dkg vaj
 
- vaníliás cukor
 
a habhoz:
 
- egy doboz habtejszín 200-250 ml (ehhez pláne ajánlom a hulalát, a citromlé miatt!)
 
- 1 citrom
 
- friss mentalevelek
 
/esetleg mazsolával vagy kókuszreszelékkel még jobban feldobhatod/
 
Először a rizsből fél liter tejjel és egy deci vízzel tejberizst főzünk. Miután levettük a tűzről belereszeljük a citrom héját, (most tehetünk bele mazsolát vagy kókuszt is) jól átkevergetjük majd hagyjuk puhulni és kihűlni. A tojások sárgáját a cukorral (én legutóbb édesítővel készítettem, úgy sem lett rossz az állaga ;) és vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt tejberizst, a lisztet, a sütőport majd óvatosan a habbá vert tojásfehérjét. Az állagának lazának kell lennie, ne essen össze a tojásfehérje. Többféle formában süthetjük; egy kisebb tepsiben vagy muffin formában is nagyon jól tud kinézni (így az adagok is meg vannak oldva). Lassú tűznél sütjük.
Amíg a rizskoch sül, elkészítjük a mojito habot. A habtejszínhez hozzáadjuk a citrom felének levét. (egy egész citrom levét 500 ml tejszínhez adnám) Ezután 3-4 ág menta leveleit felaprítjuk (mint a petrezselymet) és ezt is beledobjuk a tejszínbe, amit végül kemény tejszínhabbá felverünk. 
 
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://blondiekitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr604462502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása