Ma megint rám tört az édesség utáni vágy, ezért túrógombócokat főztem ki anyu receptje alapján:P Persze azért egy kis kókuszt muszáj volt belekreálnom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

- fél kiló /sovány/ túró

- 2 egész tojás

- kb 5 ek. búzadara

- kb 1-2 ek. cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer

- só, porcukor

a krémhez:

- 1 pohár tejföl 

- porcukor

- kókusz

- vanília aroma

Először egy nagyobb tálban villával lazán összekeverjük a túrót, 2 egész tojást, a búzadarát, a cukrot (vagy édesítőszert), és egy csipet sót. Hagyjuk pihenni kb 5 percig, hogy a búzadara kellően megdagadhasson. Addig is tegyünk fel egy nagy fazék vizet forrni és egy serpenyőben pirítsuk aranybarnára a zsemlemorzsát. Mikor megfelelő állagú lesz a masszánk (anyu szerint amikor megállna benne egy fakanál) formáljunk gombócokat. Ha a víz elkezd gyöngyözni vegyük le a gázt takaréklángra és úgy főzzük ki a túrógombócokat, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Ekkor megforgatjuk a megpirított zsemlemorzsában és egy tálba tesszük őket. 

 

 

 

 

Amíg főnek a gombócok, elkészíthetjük a kókuszkrémet. Egy pohár tejfölt összekeverünk ízlésünknek megfelelő mennyiségű porcukorral /vagy édesítővel/, kókuszreszelékkel és egy-két csepp vanília aromával. Tálaláskor ezzel a krémmel együtt kínáljuk a túrógombócokat.

Jó kis délutáni édesség ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://blondiekitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr494478271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása