2012.04.21. 20:25
Rokfortos fusilli
Ezt a receptet Spanyolországból hoztam haza magammal, így az emlékek miatt is szeretem főzni ezt a tésztaételt.
Hozzávalók /2/:
- 200 gramm tricolor fusilli (így szép színes lesz az étel, a fehér mártás ellenére is)
- 200 ml főzőtejszín
- 5-10 dkg rokfort sajt (annak függvényében mennyire erőteljes mártást szeretnénk)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. tejföl
- 1-2 tk. liszt
Először áttörjük vagy apróra daraboljuk a fokhagymát. Beletesszük a főzőtejszínbe a tejföllel és a kockákra vágott rokfort sajttal együtt. Lassú tűzön egy habverővel kevergetve elegyítjük a hozzávalókat, majd 1-2 teáskanál liszttel besűrítjük. Közben al dente kifőzzük a fusillit is, körülbelül 5-7 perc alatt. Mikor kész, ráöntjük a mártást a tésztára és már tálalhatjuk is. Egy kis reszelt (vagy forgácsolt) parmezánnal még finomabbá tehetjük.
Buen provecho!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.