kavelilla 2012.04.21. 20:25

Rokfortos fusilli

Ezt a receptet Spanyolországból hoztam haza magammal, így az emlékek miatt is szeretem főzni ezt a tésztaételt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók /2/:

- 200 gramm tricolor fusilli (így szép színes lesz az étel, a fehér mártás ellenére is)

- 200 ml főzőtejszín

- 5-10 dkg rokfort sajt  (annak függvényében mennyire erőteljes mártást szeretnénk)

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 ek. tejföl

- 1-2 tk. liszt

Először áttörjük vagy apróra daraboljuk a fokhagymát. Beletesszük a főzőtejszínbe a tejföllel és a kockákra vágott rokfort sajttal együtt. Lassú tűzön egy habverővel kevergetve elegyítjük a hozzávalókat, majd 1-2 teáskanál liszttel besűrítjük. Közben al dente kifőzzük a fusillit is, körülbelül 5-7 perc alatt. Mikor kész, ráöntjük a mártást a tésztára és már tálalhatjuk is. Egy kis reszelt (vagy forgácsolt) parmezánnal még finomabbá tehetjük.

Buen provecho! 

A bejegyzés trackback címe:

https://blondiekitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr964465439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása