2012.05.22. 23:48
Waldorf saláta
A Waldorf saláta a 19. század végén, a Waldorf-Astoria hotelben született New York Cityben. A szálloda maitre d'hotel-je, Oscar Tschirky alkotta, mint sok más fogást a cég számára. 1896-ban jelent meg először írásban, a The Cook Book című szakácskönyvben. Érdekessége, hogy az eredeti recept nem tartalmaz diót, amit az évek során tettek hozzá, majd szokássá vált. Mára több variációja ismert; készíthető csirkével, pulykával, szőlővel, mazsolával, vagy más aszalt gyümölccsel gazdagítva. Sokan joghurttal helyettesítik a majonézt vagy karfiollal a zellert. Én most a hagyományos változatot készítettem el. A salátalevél ágyon tálalt friss salátát tálalhatjuk előételként, de a zeller gazdag íze miatt nagyobb adagban könnyű főételként is. Jöjjön is a recept...
Hozzávalók (egy nagyobb tál salátához):
- 3 alma (2 savanyúbb,pl: Golden; 1 édes pl: Jonatán)
- 400g angol zeller
- dióbél
- majonéz
- 1-2 evőkanál friss citromlé
- só, bors
Először egy nagy tálban elkeverjük a majonézt, a citromlét egy kis sóval és borssal. Majd az almákat és a zellerszárakat feldaraboljuk, a tálba dobjuk és rászórjuk a késsel összevágott dióbelet is. A végén az egészet jól összeforgatjuk, majd hagyományosan salátalevélen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.