És ha már az ehető virágoknál tartunk, mikor megtudtam, hogy a nagymamám cukkinit ültetett a kertjébe, az első dolgom az volt, hogy egy picit megkopasszam. Gyönyörű sárga, könnyen kezelhető és nagyon ízletes. Ez alkalommal zöldfűszeres túrókrémmel töltöttem meg a virágokat.

 

Hozzávalók:

- cukkini virágok

- túró

- natúr joghurt

-  zellerzöldje, petrezselyem, kapor, ízlés szerint bármilyen zöldfűszer

- tej, tojás, liszt, pici só

 

Először ahogy az előző receptben is leírtam, sűrű palacsintatésztát keverünk, ezúttal sóval. Majd előkészítjük a cukkini virágokat. Azokat szedjük le, amik még be vannak záródva (a virágok minden éjjel bezáródnak, majd reggel kinyílnak). A bibéket kiszedjük, és alaposan megmossuk, vigyázva, nehogy megtörjük a szirmokat. Ezután a túrót elkeverjük egy kis krémes állagú natúr joghurttal, amíg megfelelően krémes masszát nem kapunk. Ehhez hozzáadjuk a fűszereket, egy kis sóval és borssal is meghintjük. Óvatosan megtöltjük a virágokat, majd visszahajtjuk, visszacsavarjuk a szirmaikat és a palacsintatésztába mártjuk őket. Serpenyőben egy kis forró olajban hirtelen sütjük ki a virágokat.                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fogyaszthatjuk önmagukban vagy salátával, esetleg rizzsel is.

Egészségetekre!              

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blondiekitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr644569687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása