2012.06.06. 17:08
Zöldfűszeres cukkini virág
És ha már az ehető virágoknál tartunk, mikor megtudtam, hogy a nagymamám cukkinit ültetett a kertjébe, az első dolgom az volt, hogy egy picit megkopasszam. Gyönyörű sárga, könnyen kezelhető és nagyon ízletes. Ez alkalommal zöldfűszeres túrókrémmel töltöttem meg a virágokat.
Hozzávalók:
- cukkini virágok
- túró
- natúr joghurt
- zellerzöldje, petrezselyem, kapor, ízlés szerint bármilyen zöldfűszer
- tej, tojás, liszt, pici só
Először ahogy az előző receptben is leírtam, sűrű palacsintatésztát keverünk, ezúttal sóval. Majd előkészítjük a cukkini virágokat. Azokat szedjük le, amik még be vannak záródva (a virágok minden éjjel bezáródnak, majd reggel kinyílnak). A bibéket kiszedjük, és alaposan megmossuk, vigyázva, nehogy megtörjük a szirmokat. Ezután a túrót elkeverjük egy kis krémes állagú natúr joghurttal, amíg megfelelően krémes masszát nem kapunk. Ehhez hozzáadjuk a fűszereket, egy kis sóval és borssal is meghintjük. Óvatosan megtöltjük a virágokat, majd visszahajtjuk, visszacsavarjuk a szirmaikat és a palacsintatésztába mártjuk őket. Serpenyőben egy kis forró olajban hirtelen sütjük ki a virágokat.
Fogyaszthatjuk önmagukban vagy salátával, esetleg rizzsel is.
Egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.