2012.04.25. 21:18
Spagetthi alla Napoletana
Ezt a nápolyi receptet szerintem mindenki szereti és igazán könnyű az elkészítése is.
Hozzávalók /2/:
- 200 gramm spagetti
- 400 gramm paradicsom /vagy darabolt paradicsomkonzerv/
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db peperoncino vagy chili paprika
- 1 csokor friss bazsalikom
- olívaolaj
- só, fehér bors
A paradicsomok aljára egy-egy X-et vágunk majd forró vízbe tesszük őket egy percre. Így szépen lehúzhatjuk a héjat és felkockázhatjuk a paradicsomhúst. (tál fölött daraboljunk, mert a paradicsom levére is szükségünk van) Ezután a fokhagymákat hámozás nélkül megmossuk és olívaolajon megpirítjuk, a végén dobjuk bele a paprikát is. Ráöntjük a paradicsomot és az apróra metélt bazsalikomot, megszórjuk sóval, fehér borssal majd az egészet jól megkavarjuk. 10-15 percig hagyjuk a tűzön rotyogni, miközben néhányszor keverjük át. Ezalatt főzzük ki a spagettit (kb 7-8 perc alatt). A mártásból vegyük ki a fokhagymagerezdeket és a paprikát, majd öntsük a kifőtt spagettire. Reszelt parmezánt kínálunk mellé.
Buon appetito!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.