Ezt a nápolyi receptet szerintem mindenki szereti és igazán könnyű az elkészítése is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók /2/:

- 200 gramm spagetti

- 400 gramm paradicsom /vagy darabolt paradicsomkonzerv/

- 2-3 gerezd fokhagyma

- 1 db peperoncino vagy chili paprika 

- 1 csokor friss bazsalikom

- olívaolaj

- só, fehér bors

A paradicsomok aljára egy-egy X-et vágunk majd forró vízbe tesszük őket egy percre. Így szépen lehúzhatjuk a héjat és felkockázhatjuk a paradicsomhúst. (tál fölött daraboljunk, mert a paradicsom levére is szükségünk van) Ezután a fokhagymákat hámozás nélkül megmossuk és olívaolajon megpirítjuk, a végén dobjuk bele a paprikát is. Ráöntjük a paradicsomot és az apróra metélt bazsalikomot, megszórjuk sóval, fehér borssal majd az egészet jól megkavarjuk. 10-15 percig hagyjuk a tűzön rotyogni, miközben néhányszor keverjük át. Ezalatt főzzük ki a spagettit (kb 7-8 perc alatt). A mártásból vegyük ki a fokhagymagerezdeket és a paprikát, majd öntsük a kifőtt spagettire. Reszelt parmezánt kínálunk mellé.

Buon appetito!

A bejegyzés trackback címe:

https://blondiekitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr334473610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása