Ez a recept tökéletes vacsora vagy könnyű ebéd lehet egy meleg nyári napon. De fogyókúrázók étrendjébe is beleillik, hiszen egy kis olívaolajon kívül nem tartalmaz zsiradékot. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

- fejenként 1-2 filé tőkehal (vagy bármilyen tengeri hal)

- 2 nagy paradicsom, ugyanennyi burgonya

- pár gerezd fokhagyma

- 2 szál újhagyma

- olívaolaj, száraz fehérbor (olyan, amit meg is innál)

- só, bors

Salátához:

- 200 gramm zöldbab, körülbelül ugyanennyi zöldborsó

- egy kis (bébi) sárgarépa, zöld spárga

- 4-5 közepes burgonya

- 2-3 paradicsom

Öntethez:

- 6 ek. olívaolaj

- 1 tk. méz vagy cukor

- tárkonyos ecet

- 1 nagy tk. dijoni mustár

- ízlés szerint ugyanannyi vagy több normál mustár

- só, bors

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd jól meglocsoljuk olívaolajjal és fehérborral (kb úgy hogy majd a halakat a szélükig ellepje). A halszeleteket (fagyott állapotban is tökéletes) a tepsibe fektetjük, alaposan megsózzuk, megborsozzuk. A zöldségeket rusztikusan nagy darabokra vágjuk (a fokhagymagerezdeket egyben) és a halak mellé szórjuk. Az egészet letakarjuk alufóliával és 20 percig 180 fokon sütjük. Majd levesszük a fóliát és szabadon sütjük tovább 200 fokon, amíg a hal kellően megpuhul, a teteje pedig megpirul.

Míg sül a hal, dobjuk össze a salátát. A zöldbabot, borsót, répát, spárgát, burgonyát (ezt nagy darabokra vágva) vízben megfőzzük (vagy pároljuk) és egy nagy tálba öntjük. A paradicsomot nyersen feldaraboljuk és a többi zöldséghez adjuk. Ameddig a zöldségek főnek (vagy párolódnak), készítsük el hozzájuk a dresszinget. Kézi habverővel alaposan keverjünk össze a fent említett hozzávalókat. Akár kétszeres adagot is lehet készíteni az öntetből, a zöldségek mennyiségén úgyis látszani fog. Ha mindennel készen vagyunk jól átforgatjuk a zöldségeket az öntetben és már tálalhatjuk is. A megmaradt fehérbort kínáljuk mellé. Én lellei Pinot Gris-szel készítettem. 

Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://blondiekitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr914500848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása