2012.05.18. 19:05
Aloo Gobi
Az aloo gobi egy indiai, nepáli és pakisztáni egytálétel, mint ahogy a neve is mutatja; krumpliból (aloo) és karfiolból (gobi) készül. Többféle betűzési módja is ismert: 'alu gobi', 'aloo ghobi' vagy 'alu gawbi'. Tehát ez egy burgonya és karfiol alapú étel gazdagon ízesítve színes indiai fűszerekkel, mint a kurkuma (ez adja a jellegzetes sárga színét), kömény, babérlevél, gyömbér, koriander, esetleg curry. Sokféle receptet megnéztem, Steiner Kristófé tetszett a legjobban, talán a pirospaprika miatt, amit szintén beletesz. Az oldalt amúgy is ajánlom, nagyon klassz, finom recepteket ad át nekünk benne. Egyszer mindet kipróbálom :D
A receptet itt találjátok:
http://steinerkristofreceptjei.blog.hu/2012/05/09/aloo_ghobi_keleti_krumplis_karfiol#more4499324
Jó tanácsként mondom, hogy ne spóroljatok a sóval és a borssal, közben is meg kell néha kóstolni az alaplevet, nehogy ne jöjjenek ki megfelelően az ízek. Az elején pedig legyetek nagyon gyorsak a krumpli és a fűszerek hozzáadásával, nehogy leégjen az egész. Naan-t, chapati-t vagy rizst ajánlanak hozzá, bár én most lusta voltam és csak vettem mellé egy sokmagvas, teljes kiőrlésű copfot.
Nekem így sikerült :)
आप का खाना स्वादिष्ट हो
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.