Egyszerűen imádom az indiai ízeket, főleg a különleges fűszerkeveréket, a curry-t. Ezt kevertem a kedvencem, vagyis az olasz konyha nagyszerű rizsételébe, a rizottóba. Lakótársam is kíváncsi volt, így ma zöldséges currys rizottó /risotto con verdure al curry/ volt az ebéd :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 személyre:

- fél vöröshagyma

- 20 dkg barna rizs

- 30 dkg vegyes zöldségkeverék

- 5 dkg nagyra reszelt sajt

- másfél-2 teáskanál currypor

- olaj, só

Először a fél vagy egy nagyon pici fej vöröshagymát apróra kockázunk, amivel a rizst olajon üvegesre pirítjuk. Ezután kétszeres vagy akár kicsivel több vízzel (így szaftosabb lesz) felöntjük, beleteszünk egy teáskanál curryport, sózzuk, megkeverjük és 40-50 perc alatt (ugyanis a barna rizsnek több idő kell) kis lángon puhára főzzük. Közben a zöldségeket sós vízben (én egy nagyon pici olajat is teszek bele) megfőzzük. Mikor a rizs már majdnem az összes vizet magába szívta, belekeverjük a maradék curry és a reszelt sajtot (ettől finom krémes lesz). Mikor kész belekeverjük a párolt zöldségeket is és már tálalhatjuk is!  

Buon appetito!

A bejegyzés trackback címe:

https://blondiekitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr494431300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása