2012.04.14. 20:08
Zöldséges currys rizottó
Egyszerűen imádom az indiai ízeket, főleg a különleges fűszerkeveréket, a curry-t. Ezt kevertem a kedvencem, vagyis az olasz konyha nagyszerű rizsételébe, a rizottóba. Lakótársam is kíváncsi volt, így ma zöldséges currys rizottó /risotto con verdure al curry/ volt az ebéd :)
2 személyre:
- fél vöröshagyma
- 20 dkg barna rizs
- 30 dkg vegyes zöldségkeverék
- 5 dkg nagyra reszelt sajt
- másfél-2 teáskanál currypor
- olaj, só
Először a fél vagy egy nagyon pici fej vöröshagymát apróra kockázunk, amivel a rizst olajon üvegesre pirítjuk. Ezután kétszeres vagy akár kicsivel több vízzel (így szaftosabb lesz) felöntjük, beleteszünk egy teáskanál curryport, sózzuk, megkeverjük és 40-50 perc alatt (ugyanis a barna rizsnek több idő kell) kis lángon puhára főzzük. Közben a zöldségeket sós vízben (én egy nagyon pici olajat is teszek bele) megfőzzük. Mikor a rizs már majdnem az összes vizet magába szívta, belekeverjük a maradék curry és a reszelt sajtot (ettől finom krémes lesz). Mikor kész belekeverjük a párolt zöldségeket is és már tálalhatjuk is!
Buon appetito!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.