2012.05.22. 23:28
Medvehagymás szendvicskrém
A medvehagyma egy nagyszerű növény, fokozza az emésztőrendszer működését, vérnyomás és vérzsír csökkentő hatású. Tudományos megfigyelések bizonyítják, hogy ez a fokhagyma ízű levél lassítja a koleszterin lerakódását az érfalban, a kéntartalmú tioszulfinátoknak köszönhetően. Így a koleszterincsökkentő hatása többszöröse a fokhagymáénak, annak kevésbé érezhető és maradandó aromájával.
Hozzávalók:
- egy kisebb csokor medvehagyma
- 250g túró (zsírszegény)
- 1 pohár natúr joghurt (egy krémesebb fajta)
- só, bors
A túrót a joghurtottal villával krémesre keverjük, adjunk hozzá egy pici sót és borsot is. Aprítsuk fel a medvehagyma leveleket és egyszerűen keverjük a túróhoz. Pirítóshoz vagy bármilyen szendvicsbe kínálhatjuk.
Egészségetekre! ;)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.